solrodcenter_logo

600

gratis p-pladser

Fra græsmark til shopping center

Solrød Centers 47 års fødselsdag giver anledning til at se tilbage på, hvordan det hele begyndte, og til at hylde det ønske om at skabe en bymidte med liv og vækst, som centret blev født ud af, og som stadig definerer det moderne center, vi har i dag.

Siden Solrød Center blev grundlagt for 47 år siden, er centeret vokset til at huse over 50 butikker, 12 spisesteder og hele 5 fødevarebutikker.

13. september 2022

Selv om meget er sket, defineres centret stadig af den vision, som lå til grund for opførelsen – nemlig et ønske om at skabe en samlende bymidte med liv og vækst.

Det hele startede den 29. oktober 1975, hvor byrådet i Solrød besluttede at opføre et center, som skulle skabe synergi mellem grønne miljøer og erhvervsdrivende butikker. Forbilledet var sjovt nok hollandsk – byrådet fik nemlig idéen efter en inspirationstur til Holland, hvor de besøgte centre, som havde netop denne samlende og vækstskabende funktion i lokale samfund.

Under planlægningen af centeret blev det besluttet, at centret skulle være en åben gade, hvilket underbyggede synergien mellem natur og kultur – en synergi som den dag i dag er med til at definere Solrød Center og differentiere sig fra andre shoppingcentre og bymidter.

Før opførelsen var området en stor og øde mark så kontrasten til centret, da det stod færdigt i 1976, var enorm. Det samme var begejstringen over indvielsen af centret. Da snoren blev klippet over i november 1976 deltog hundredvis af kommunens borgere, som trodsede kulden for at deltage i festlighederne og fejre det nye center.

Stemningen var ligeledes i top, da Solrød Center i starten af denne måned kunne fejre 47 år med at servicere borgerne i Solrød og omegn. Her var der både koncert, fællesdans, børneunderholdning og konkurrencer. Arrangementet er et godt eksempel på, at Solrød Center ikke bare er et shoppingcenter, men også et centrum som samler borgerne og skaber liv i bymidten – netop som man håbede på i 1975.

Del med dine venner

Læs også

LYST til Solrød Center

Ved at bruge ordet LYST som omdrejningspunkt for centrets aktiviteter fremhæver vi det faktum, at vi ikke bare kommer i Solrød Center, fordi det er vigtigt at støtte lokalt, men fordi det er et sted, hvor vi har lyst til at være, hvor vi har lyst til at shoppe, lyst til at handle ind og lyst til at være sammen med dem, vi holder af,” forklarer Susanne Kaihøj.

Læs mere
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share