solrodcenter_logo

600

gratis p-pladser

Sammenhold og tryghed i bymidten

I Solrød Center kan det mærkes, at energikrisen har taget fat og udgifterne taget himmelflugt. Med udsigt til koldere dage og til en jul, hvor mange nok vil holde lidt igen med forbruget, er det tid til at stå sammen og hjælpe hinanden, hvor vi kan. Solrød Centers butikker har brug for borgernes opbakning mere end nogensinde før, og derfor vil der i den kommende blive gjort en ekstra indsats for at gøre det tydeligt for borgerne, at de definerer centeret og har indflydelse på dets fremtid.

Centerchef: Vi må stå sammen for at bevare bymidten

4. oktober 2022

Der er ingen tvivl om, at både borgere og erhvervsdrivende i Solrød – ligesom i andre dele af verden – går svære tider i møde. Derfor opfordrer centerchef Susanne Kaihøj alle Solrød-borgere til at stå sammen og gøre en indsats for at bevare bymidten.

I en tid hvor energiudgifter har taget himmelflugt, ser vi alle frem mod højere regninger. Vi har mærket noget allerede, og med vinterens komme ser vi frem mod et større behov for opvarmning. Det gælder både borgerne, men de høje energiudgifter truer i høj grad også de små og store forretningsdrivende, som er afhængig af varme, lys og energi for at kunne holde åbent.

I disse tider oplever Solrød Centers butikker samme trend, som ses på landsplan. Nemlig at den samlede omsætning falder, mens elregningerne er fem gange højere end normalt.

Derfor opfordrer centerchef Susanne Kaihøj borgerne i Solrød til at støtte op om det lokale forretningsliv, som er grundlaget for den bymidte og de muligheder, der eksisterer i dag, men som er truet af den nærværende energikrise.

”I Solrød er borgerne generelt gode til at støtte op om det lokale forretningsliv, og det er grunden til, at Solrød Center er blevet til det sociale og begivenhedsrige knudepunkt, som det er i dag”, fortæller Susanne Kaihøj.

”Derfor er det vigtigere nu end nogensinde før, at borgerne støtter op om den bymidte, vi alle elsker og har glæde af, ved at huske at handle lokalt i stedet for at køre udenbys, når der er noget, vi mangler eller har lyst til”, påpeger centerchefen, som i øjeblikket arbejder på at iværksætte forskellige borgerinddragende tiltag, som skal tydeliggøre, at centret formes af dem, der bruger det.

Et af disse tiltag er en konkurrence, hvor borgerne i Solrød inviteres til at tegne såkaldte doodles (små, enkle stregtegninger) og derved medvirke til at designe det nye Solrød Center shoppenet, som bliver dekoreret med alle de indsendte doodles. Konkurrencen skal tydeliggøre overfor borgerne, at de har indflydelse på og ejerskab over centeret og kan medvirke aktivt til at forme bymidten i fremtiden.

Del med dine venner

Læs også

Solrød Rundt Løbet forventer rekordstor opbakning i 2024

”Hvert år er det en kæmpe fornøjelse at se hele centergaden fyldt med glade løbere og opleve den store opbakning, som løbet får fra borgere i Solrød og omegn,” udtaler Susanne Kaihøj, der som centerchef for Solrød Center er repræsentant for løbets arrangører.

Læs mere
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share